Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Μια γνήσια αισθηματική και συγκινητική ταινία

Μια γνήσια αισθηματική και συγκινητική ταινία

Το “Όλα Τα Φωτεινά Μέρη”. είναι μια ταινία βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα, για εσάς που θέλετε να έχετε κοντά σας τα χαρτομάντιλα. 

Η Elle Fanning και ο Justice Smith, δυο ηθοποιοί με εμφανή χημεία, είναι δυο τελειόφοιτοι λυκείου που θα δημιουργήσουν μια γλυκιά φιλία και όχι μόνο. 

Ο σκηνοθέτης Brett Haley, κάνει την Ιντιάνα της Αμερικής να μοιάζει με το πιο μαγικό μέρος πάνω στη γη, ένα μέρος γεμάτο ατελείωτες βόλτες και νέες περιπέτειες. 

Όμως η ταινία δεν έχει αυτές τις προθέσεις μόνο. Η βασική της πρόθεση είναι να σε κάνει να νιώσεις πολύ γλυκά στην αρχή της και μεγάλη συγκίνηση προς το τέλος της.

Το “Όλα Τα Φωτεινά Μέρη”, δίνει μεγάλη έμφαση στους νέους που είναι απομονωμένοι, αισθάνονται παρεξηγημένοι και χρειάζονται βοήθεια.

Στοιχεία εφηβικού ενστίκτου και μελοδράματος, σε μία από τις καλύτερες και σίγουρα πιο τρυφερές ταινίες της χρονιάς. 

Η Βάιολετ είναι όμορφη, δημοφιλής και προέρχεται από μια άνετη οικογένεια. Πρόσφατα έχασε σε τροχαίο την αγαπημένη της αδερφή και η απώλεια είναι βαθιά χαραγμένη στην ψυχή της.

Ο Φιντς είναι γνωστός ως το “φρικιό” του σχολείου για την ενίοτε ακανόνιστη συμπεριφορά του κι έχει μια πολύ καλή σχέση με την αδερφή του. Ωστόσο έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα, όπως θα αποκαλυφθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια της ταινίας. Πολλές φορές, χάνεται στο δικό του κόσμου κι οι νέοι του φίλοι ψάχνουν να τον βρουν για μέρες ανησυχώντας. 

Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία όμως όταν συναντιούνται. Η Βάιολετ στέκεται στην άκρη μιας γέφυρας απ’ όπου σκέφτεται να πηδήξει. Εκείνος την πλησιάζει μιλώντας της γλυκά, αποτρέποντας την. 

Κι ενώ οι επόμενες συναντήσεις τους στους διαδρόμους του σχολείου είναι περίεργες, κανένας από τους δυο δεν μπορεί να αρνηθεί αυτή τη σημαντική στιγμή που μοιράστηκαν.

Όταν ο καθηγητής τους δίνει να ολοκληρώσουν μια εργασία που έχει να κάνει τα σημαντικά της μέρη της Ιντιάνα και γενικότερα μια έκθεση περιπλάνησης σε αυτή, ο Φιντς επιλέγει τη Βάιολετ για να συνεργαστούν μαζί. 

Κάπου, οι ψυχές τους θα συναντηθούν και θα γίνουν κι οι δυο καλύτεροι άνθρωποι με επουλωμένες πληγές. Η Βάιολετ θα αρχίσει να ανθίζει, καθώς θα τη βλέπεις να χαμογελάει όλο και περισσότερο. 

Η ταινία γενικά στηρίζεται στην αντίληψη πως όσο καλά κι αν νομίζεις ότι ξέρεις κάποιον, ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται στον εσωτερικό του κόσμο. Η ειλικρινής προσέγγιση της ταινίας στις ψυχικές ασθένειες, τις σκέψεις αυτοκτονίας, τη σωματική κακοποίηση και την οικογενειακή απώλεια, είναι ισχυρή και την κάνει ένα δημιούργημα που πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσεις. 

Το “Όλα Τα Φωτεινά Μέρη” τελειώνει με την αυτοκτονία του Φιντς και τη Βάιολετ να προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Η μεγάλη αντίθεση είναι ότι ενώ την έσωσε από μια πιθανή αυτοκτονία, τελικά έδωσε εκείνος τέλος στη ζωή του.

Αν δεν το έχετε παρακολουθήσει, πρέπει να το κάνετε άμεσα. Συναισθηματική, ρομαντική αλλά και ένα ζεστό, στοχαστικό πορτρέτο του εφηβικού τραύματος και της θλίψης.

Επιπλέον κριτικές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαδώστε το άρθρο