Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Με τα Δεκατρία Γιατί, βαλαντώσαμε στο κλάμα!

Δεκατρία Γιατί

με την τελευταία σεζόν, βαλαντώσαμε στο κλάμα!

[ad.mob]

Το Δεκατρία Γιατί, πάντα ήταν μία σκληρή σειρά. Τόσο σκληρή, που πολλές φορές, πλημμύριζε τα μάτια σου με δάκρυα.

Στην τέταρτη και τελευταία σεζόν όμως, ήρθε να μας αποτελειώσει. Ο Κλέι, από αθώος και ευαίσθητος έφηβος, ξαφνικά μετατράπηκε σε έναν καταθλιπτικό νεαρό τύπο, που κατέστρεφε κυριολεκτικά και μεταφορικά ότι έβρισκε μπροστά του και ζούσε απομονωμένος και κλεισμένος σε ένα δικό του κόσμο παραισθήσεων και μη, μακρυά από τους φίλους του. Οι γονείς των μαθητών του Λίμπερτι, προσπαθούσαν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, να προστατεύσουν τα παιδιά τους, δείχνοντας σου, πως είχαν φτάσει σε απόγνωση. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για τους ίδιους τους καθηγητές, αλλά και για τα “κεφάλια” του σχολείου. Όλη η παρέα των πρωταγωνιστών, έδειχνε φανερά κατεστραμμένη ψυχολογικά, προσπαθώντας να κρατήσει κουκουλωμένο το μυστικό της συγκάλυψης του φόνου του Μπράις Γουόκερ και στη συνέχεια του Μόντι.

Αυτό που κυριολεκτικά όμως  μας ράγισε την καρδιά, ήταν η απρόσμενη ασθένεια του Τζάστιν, το πόσο γρήγορα αυτή εξελίχθηκε και ο τρόπος που “έφυγε”. Ο αποχαιρετισμός της Τζέσικα και του Κλέι, ήταν πραγματικά σπαρακτικός, καθώς και η τελευταία φορά που τον είδαμε “στα πόδια του”, στον χορό της αποφοίτησης.

Αμφιλεγόμενη από πολλούς, με πολλές σκηνές που σίγουρα δεν παρακολουθείς αναπαυτικά από τον καναπέ σου, αυτή η σειρά, ήταν μία καινοτομία στο είδος της

[ad.mob]

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι αυτή η σειρά, είχε συνηθίσει να μας ψυχοπλακώνει, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια του πρώτου κύκλου, αλλά στην τελευταία σεζόν, περιμέναμε ένα πιο χαρούμενο τέλος για τους πρωταγωνιστές. Παρ’ όλα αυτά, τα μηνύματα, ήταν εκεί και δυνατά, για ακόμη μια φορά, με σημαντικότερο και υπογραμμισμένο αυτό της αγάπης. Της αγάπης που νιώθεις για το φίλο σου, την ερωτική, ακόμη και αυτή που νιώθεις για την οικογένειά σου.

Τα Δεκατρία Γιατί, στο πέρασμά τους σάρωσαν και προβλημάτισαν πολλούς. Έδειξαν, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή στην εφηβεία, τι κινδύνους κρύβει και πόσο ακατόρθωτη μπορεί να γίνει η προσαρμογή μέσα σε ένα σχολείο. Αμφιλεγόμενη από πολλούς, με πολλές σκηνές που σίγουρα δεν παρακολουθείς αναπαυτικά από τον καναπέ σου, αυτή η σειρά, ήταν μία καινοτομία στο είδος της, αν και πολλές έχουν αποπειραθεί να παρουσιάσουν προβληματικές ζωές εφήβων μέσα σε σχολεία.

Τα Δεκατρία Γιατί, σίγουρα άφησαν το στίγμα τους στην τηλεόραση του Netflix κι αν και από πολλούς κριτικούς θεωρήθηκαν αρκετά “μπρουτάλ”, από άλλους τόσους και περισσότερους, πήραν τη σφραγίδα του αριστουργήματος.

[ad.mob]
[ad.mob]

Επιπλέον μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Διαδώστε το άρθρο