Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Η αμάσητη σάτιρα που πρέπει να δεις

Μην Κοιτάτε Πάνω

Η αμάσητη σάτιρα που πρέπει να δεις

[ad.mob]

Ο Adam McKay, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Μην Κοιτάτε Πάνω, είναι ξεκάθαρα θυμωμένος. Θυμωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ανθρωπότητα.  Είναι εξοργισμένος με το τι συζητείται στα πηγαδάκια, με τις ειδήσεις που έχουν μετατραπεί σε κενή ψυχαγωγία και με το πώς οι καταστροφικές θανατηφόρες πανδημίες, έχουν πολιτικοποιηθεί και έχουν μετατραπεί σε θεωρίες συνομωσίας. Μισεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, (ποιός  θα μπορούσε να τον κατηγορήσει;) και ανησυχεί με τον τρόπο που η δόξα των διασημοτήτων έχει μολύνει τα πάντα.  Σιχαίνεται τον τρόπο που η ίδια η πραγματικότητα, μετατρέπεται σε αμφιλεγόμενο ζήτημα. Μάλιστα, όταν η επιστήμη καταφέρνει να γίνεται απορριπτέα από άσχετους, τότε σίγουρα βγάζει καπνό από τα αυτιά.

Στην ταινία καταδεικνύεται έντεχνα, το πόσο αναλώσιμοι, ευκολόπιστοι και παραπληροφορημένοι είμαστε

[ad.mob]

Το Μην Κοιτάτε Πάνω, περιστρέφεται γύρω από την ανακάλυψη ενός νέου κομήτη που κατευθύνεται προς τη γη με αποτέλεσμα να αφανίσει κάθε είδους ζωή στον πλανήτη. Φινίτο. Καπούτ. Ή ανθρωπότητα έχει μόλις 6 μήνες διορία για να σκεφτεί σοβαρά τι πρέπει να κάνει και πως θα τον αποτρέψει.  

Στην ταινία καταδεικνύεται έντεχνα, το πόσο αναλώσιμοι, ευκολόπιστοι και παραπληροφορημένοι είμαστε. Μία μαύρη κωμωδία, η καλύτερη ίσως των τελευταίων χρόνων, που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Δεν θα μπορέσεις να γελάσεις με την ψυχή σου, αλλά κάπως σφιγμένα, γιατί τα θέματα που θίγει, είναι τόσο σοβαρά, τόσο αληθινά…

Να μην ξεχάσουμε να συμπληρώσουμε πως για την ταινία επιλέχθηκε η αφρόκρεμα των πρωταγωνιστών. Leonardo DiCaprio, Ariana Grande, Cate Blanchett, Tyler Perry, Meryl Streep και Jennifer Lawrence, δίπλα δίπλα, κάτι τόσο μοναδικό και αμάσητο.

Highlight του έργου, η τελευταία σκηνή, που όλοι απολαμβάνουν το δείπνο τους στο τραπέζι, απόλυτα συνειδητοποιημένοι ότι έφτασε το τέλος και όταν το κινητό χάνεται στα πέρατα του σύμπαντος, με την προγραμματισμένη δίαιτα που έληξε…

[ad.mob]
[ad.mob]

Επιπλέον μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Διαδώστε το άρθρο