Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Οι Δυο Πάπες: Μια πρωτότυπη ταινία, ένα αριστούργημα

Οι Δυο Πάπες: Μια πρωτότυπη ταινία, ένα αριστούργημα

Μια ταινία, όπου πολλά «γιατί» βρίσκουν αφοπλιστικά σοκαριστικές απαντήσεις

Πολυβραβευμένη και κατά πολλούς, αριστούργημα, είναι ταινία που θα μας μείνει για τα καλά χαραγμένη στη μνήμη. Όχι για τους λόγους που περιμένουμε, μια που σε αυτή τη ταινία, δεν υπάρχει σενάριο με τους αναμενόμενους όρους, ούτε η σκηνοθεσία παίζει κάποιο κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση.

Φανταστείτε ότι διαβάζετε ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις σε βασικά μεν αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενα ερωτήματα, στο οποίο περιγράφεται μια σύγκρουση, διάλογος και τέλος γενναίες εξομολογήσεις μεταξύ του πρώην και ο νυν Πάπα, όπου κατόπιν αυτής της σοκαριστικής διαδικασίας έδωσε ο ένας την σκυτάλη στον άλλο (σπάνιο φαινόμενο πριν πεθάνει ένας Πάπας).

Οι διάλογοι έχουν σαν θέμα την σύγκρουση των συντηρητικών της παράδοσης της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και των εκσυγχρονιστών που αναζητούν την ουσία μέσα από την εξέλιξη σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Μέσα από αυτούς τους διαλόγους, πολλά «γιατί» βρίσκουν αφοπλιστικά σοκαριστικές απαντήσεις σε κεντρικά θρησκευτικά και υπαρξιακά ζητήματα, που δεν αφορούν μόνο την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Μια ταινία, όπου πολλά «γιατί» βρίσκουν αφοπλιστικά σοκαριστικές απαντήσεις

Σκηνοθεσία και ερμηνεία

Σκηνοθετικά, πέρα από την εκπληκτική μεταφορά σε ιστορικές και άγνωστες αναδρομές τους, κατά τη διάρκεια των διαλόγων θα μας ταξιδέψει μέχρι τα άδυτα του Βατικανού, ανάμεσα σε σκηνές που αναδεικνύουν ονειρικά τα πιο όμορφα τοπία, κήπους, κτίρια και έργα, με τα οποία αλληλοεπιδρούν οι πρωταγωνιστές και πλαισιώνουν τους διαλόγους τους, ενώ ερμηνευτικά οι Τζόναθαν Πράις και Αντονι Χόπκινς προσφέρουν κορυφαίες ερμηνείες οσκαρικών διαστάσεων.

Επιπλέον κριτικές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαδώστε το άρθρο