Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

“Ο Έρωτας Είναι Τυφλός”, εμείς όμως όχι!

"Ο Έρωτας Είναι Τυφλός", εμείς όμως όχι!

Σίγουρα θα έχεις τουλάχιστον ακούσει, αν δεν έχεις δει κι εσύ, το νέο ριάλιτι του Netflix, που έσπασε κάθε ρεκόρ.

Πρόκειται για 2 ομάδες αγνώστων ανδρών και γυναικών που κάνουν μια σειρά από ραντεβού με κάποια άτομα από το αντίθετο φύλο, σε κομψά σχεδιασμένες “κάψουλες” που χωρίζονται από έναν τοίχο. Δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο, αλλά μπορούν να μιλούν, να φλερτάρουν και να αποκαλύπτουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους, αν το επιλέξουν. Αυτό το “πείραμα”, επιτρέπει στους διαγωνιζόμενους να βρουν το άλλο τους μισό, χωρίς να παίζει κανένα ρόλο η εξωτερική εμφάνιση όπως τα παγωμένα γαλάζια μάτια, τα ωραία χείλη ή τα σκισμένα παπούτσια. Στο τέλος, μετά από 4 εβδομάδες, πρέπει να παντρευτούν.

Μετά από την τόσο μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομα του και την κορυφή στις λίστες με τα top ten προγράμματα στο Netflix της Αμερικής, είπα κι εγώ να το παρακολουθήσω και μάλιστα μέχρι το τέλος του (και τα 11 επεισόδια), αν κι έχω μια προκατάληψη για το είδος.

Συνήθως, οι άνθρωποι που εμφανίζονται σε τέτοιου είδους εκπομπές, μπορεί να δηλώνουν ότι ψάχνουν για την αγάπη της ζωής τους, αλλά πολύ πιθανότερο είναι να αναζητούν την καριέρα της ζωής τους.

Επίσης θεωρώ, ότι το ζητούμενο από τέτοιου είδους προγράμματα, είναι το πόσο καλά “στημένο” είναι ένα ριάλιτι σόου. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι πρόκειται για κάτι στημένο, ζητούμενο είναι όμως να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτό το γεγονός, όπως όταν παρακολουθούμε μια καλή ταινία.

Ξέρουμε ας πούμε, ότι στην ταινία “Τιτανικός”, δεν πέθανε από το κρύο ο Ντι Κάπριο στην πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να μην συγκινηθούμε παρακολουθώντας τη σκηνή, επειδή ήταν καλοδοσμένη. 

Ε, το “Ο Έρωτας Είναι Τυφλός”, δε διαθέτει δυστυχώς αυτό το κάτι που θα σε κάνει να ξεχάσεις, αντιθέτως σε κάποιες σκηνές, είναι πολύ εξόφθαλμα στημένο.

Αυτό που κάνει το “Love Is Blind” τόσο μαγευτικό για τους θεατές, είναι αυτή η περίεργη ένταση μεταξύ των ζευγαριών, αλλά και των παράλογων προσδοκιών τους, αναμένοντας να βρουν την αληθινή αγάπη. 

Και ενώ πέντε από τα ζευγάρια τελικά φτάνουν στο “βρύση” για να πιουν νερό, η πλάκα είναι ότι κανένας δεν έχει αποκαλύψει αν θα πει στην πραγματικότητα “δέχομαι” μπροστά στους φίλους και την οικογένεια του σε ένα δωμάτιο που θυμίζει την εκδοχή ενός γάμου.

Εν τέλει, τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν ήταν δύο. Στο ενδέκατο επεισόδιο που είναι ουσιαστικά ένα reunion για να μας δείξει τι κάνουν όλοι οι συμμετέχοντες μετά από ένα χρόνο, αυτά τα δύο ζευγάρια παραμένουν μαζί, αλλά έχουμε κι ένα τρίτο, το οποίο ενώ δεν παντρεύτηκε τελικά, διατηρεί σχέση από τότε.

Δεν θα πω κακιούλες. Είναι ευχάριστο, παρακολουθείται εύκολα και χωρίς να σε κουράζει. Σίγουρα για το είδος του, είναι αρκετά πάνω του μετρίου. Το θέμα είναι να μην μπεις στο τρυπάκι και πιστέψεις λέξη από όσα λένε και καμία εικόνα από αυτά που βλέπεις.

Οι λάτρεις των ριάλιτι σόου, πιστεύω ότι θα απολαύσουν ένα διαφορετικό concept, που τείνουν οι παραγωγοί και το καστ του, να το αποκαλούν “πείρμαμα”.

Επιπλέον κριτικές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαδώστε το άρθρο