Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Τί θα έκανες αν είχες μία χρονομηχανή;

Πάρε Τον Σολ S06

Τί θα έκανες αν είχες μία χρονομηχανή;

[ad.mob]

Περιπέτεια και τραγωδία ενώθηκαν για τελευταία φορά, υπό τις μπαγκέτες των δημιουργών, μαέστρων στο είδος, Vince Gilligan και Peter Gould για να κλείσουν οριστικά τον κύκλο του Breaking Bad Universe και να μας αφήσουν μία γλυκιά θλίψη στην καρδιά.

Όλα τα δένει εκείνη η αξέχαστη ατάκα του Γουόλτερ στα πρώτα κιόλας επεισόδια του BB: “Η χημεία είναι ανάπτυξη, μετά φθορά και μετά μεταμόρφωση“. Αυτό ήταν το “Πάρε Τον Σολ” σε μία πρόταση.

Όσο εξελίσεται το τελευταίο επεισόδιο, ένα βασανιστικό ερώτημα απασχολεί τον Σολ: “Τι θα έκανες αν είχες μία χρονομηχανή;“. Αυτό μας καθοδηγεί σε τρεις αναδρομές στο παρελθόν του.

Στις δύο πρώτες, αποφεύγει ευθέως την ερώτηση, δίνοντας άσχετες και ασαφείς απαντήσεις, σαν να αποφεύγει τις δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό του. Οπότε κατόπιν, σε μία σκηνή που ενώνονται τα τεράστια ταλέντα των δύο ηθοποιών, ο Γουόλτ λέει στον Σολ: «Λοιπόν, ήσουν πάντα έτσι». Όχι βέβαια! Ανεξάρτητα που ο Σολ προσπαθώντας να κατακτήσει τον παράδεισο, οδηγήθηκε στην κόλαση, δεν ήταν «πάντα έτσι». 

Οι σκηνοθέτες μας αφήνουν την εντύπωση ότι η τρίτη είναι η αναδρομή που θα επέλεγε να ταξιδέψει με χρονομηχανή στο παρελθόν, για να διορθώσει τα πράγματα: Εκεί, συναντάμε το μεγαλύτερο φάντασμα του παρελθόντος του, τον Τσακ, που στο τέλος της κουβέντας του λέει “δεν είναι ντροπή να πάρεις άλλο δρόμο” και κλείνει η σκηνή αποχωρώντας, ενώ κρατάει στα χέρια του ένα βιβλίο: “Η Μηχανή του Χρόνου”.

Walter White:
“Η χημεία είναι ανάπτυξη, μετά φθορά και μετά μεταμόρφωση”.
Αυτό ήταν το “Πάρε Τον Σολ” σε μία πρόταση

[ad.mob]

Είναι γεγονός! Για πρώτη φορά στη ζωή του ο Σολ νιώθει ηττημένος. Μπορεί να κατέληξε άθλιος φυγάς, αλλά δεν έπαψε να είναι ο θρύλος των δικαστηρίων Σολ Γκούντμαν, που για ακόμα μία φορά γλεντούσε το «σύστημα» κατά την εξέλιξη του επεισοδίου, αυτή τη φορά για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αποκωδικοποιώντας τις πιο λεπτές γραμμές του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή και με σκληρή εστίαση στη λεπτομέρεια, το φινάλε ήρθε να μας επιβεβαιώσει πως πρόκειται για την απόλυτη δραματική σειρά στην εποχή των “αντιηρώων”. Στην πιο ανατρεπτική σκηνή του επεισοδίου, φορώντας για τελευταία φορά ένα ακόμα χαρακτηριστικό κιτς κοστούμι του, ομολογεί την ενοχή του για την συμμετοχή στην εγκληματική αυτοκρατορία του Γουόλτερ Γουάιτ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για κάτι πολύ ιερότερο από τον εαυτό του. Να καθαρίσει το όνομα της Κιμ, της γυναίκας της ζωής του. Εκεί πλέον “πεθαίνει” ο Σολ Γκούντμαν και ανασταίνεται ο Τζίμι από τις στάχτες του.

Πίσω από τα σίδερα ισοβίως όμως, δε θα νιώσει ποτέ μόνος. Θα έχει για πάντα συντροφιά την εκτίμηση από τους συγκρατούμενούς του, αφού ήταν ο μόνος που πάλευε για εκείνους, όταν κανείς άλλος δεν ήταν εκεί. Κι ακόμα κράτησε ζωντανή την αγάπη της Κιμ, έστω κι από μακριά.

Για όσους αγαπήσαμε τον Σολ Γκούντμαν, ένα είναι σίγουρο! Ότι στη πιο συγκινητική σκηνή ολόκληρου του έργου, την ώρα που η κλούβα τον μεταφέρει στη φυλακή, θα αντηχεί για πολύ καιρό στα αυτιά μας η αυθόρμητη ρυθμική ιαχή των συκρατούμενών του που του έδιναν κουράγιο:
“BETTER – CALL – SAUL”!
“BETTER – CALL – SAUL”!
“BETTER – CALL – SAUL” . . .

[ad.mob]
[ad.mob]

Επιπλέον μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Διαδώστε το άρθρο