Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Πάρε Τον Σολ: Η ιστορία ενός ανθρώπου που αργοπεθαίνει

Πάρε Τον Σολ

Η ιστορία ενός ανθρώπου που αργοπεθαίνει

[ad.mob]

Για πολλές σεζόν, το “Πάρε Τον Σολ”, spinoff/prequel του “Breaking Bad”, ήταν όχι μόνο τόσο καλό όσο ο προκάτοχός του, αλλά και πολλές φορές, αναμφισβήτητα καλύτερο.

Στη συγκεκριμένη σειρά, είναι τραγικό το ότι, ενώ γνωρίζεις ένα τελείως διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που είδες στο Breaking Bad, το Τζίμι Μαγκίλ, ξέρεις ακριβώς ποιό θα είναι το μέλλον του. Ο τρόπος αφήγησης της ιστορίας εδώ, αφορά το ταξίδι και όχι τον προορισμό. Η αναπόφευκτη κατρακύλα αυτού του χαρακτήρα, σου ραγίζει κυριολεκτικά την καρδιά. Ο Τζίμι, θάβεται ζωντανός και ο Σολ Γκούντμαν κρατάει το φτυάρι. Είναι κωμικοτραγικός και σκοτεινός ταυτόχρονα, ένας απατεωνάκος με καρδιά μικρού παιδιού. Είναι ένας πολύ δραματικός χαρακτήρας στο βάθος του, που ενσαρκώνεται άριστα από τον Μπομπ Όντενκερκ.

Εξερευνώντας την τοξική αντιπαλότητα με τον αδερφό του, Τσακ και περιγράφοντας λεπτομερώς την παράλληλη ιστορία του λακωνικού Μάικ Έρμαντράουτ, όλοι ξέρουμε πως αυτοί οι δύο, θα καταλήξουν να υπηρετούν καρτέλ ναρκωτικών του Νέου Μεξικού. 

Ο Τζίμι, θάβεται ζωντανός και ο Σολ Γκούντμαν κρατάει το φτυάρι

[ad.mob]

Η Κιμ, είναι η σύντροφος και πλέον σύζυγός του Τζίμι, δίπλα του πάντα στα καλά και τα άσχημα, μια επιτυχημένη δικηγόρος, που πάντα είναι η φωνή της συνείδησής του, έχοντας την ανάγκη να είναι μέρος της ζωής του. Το αξιοπερίεργο, είναι ότι τα συναισθήματα που έχουν ο ένας για τον άλλο είναι τεράστια, αλλά ποτέ δεν παρακολουθήσαμε να λέει ο ένας στον άλλο “σ’ αγαπώ”.

Όμως, οι χαρακτήρες δε σταματούν εκεί και δεν θα τους γράψουμε όλους, γιατί θα γεμίσουμε δέκα άρθρα για να περιγράψουμε τη ρεαλιστική τους πολυπλοκότητα, αλλά και την εξαιρετικη απόδοση των ηθοποιών πίσω από αυτούς.

Το σύμπαν του Βινς Γκίλιγκαν, είναι ατελείωτο. Κάθε σκηνή της σειράς, είναι αξεπέραστη σκηνοθετικά, με πολλά κρυμμένα μηνύματα πίσω από τις εικόνες. Όσο για τους εξαιρετικούς ηθοποιούς που αναφέραμε παραπάνω, που αντικειμενικά όλοι τους είναι διαμάντια, σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο σκηνοθέτης, που τους επέλεξε αρχικά και έπειτα τους έκανε να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα στον φακό.

Καθώς η σειρά έχει ολοκληρώσει την πέμπτη της σεζόν, προχωράει ολοταχώς για το ραντεβού της με το Breaking Bad, στην έκτη και τελευταία σεζόν του Πάρε Τον Σολ.

[ad.mob]

Επιπλέον μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Διαδώστε το άρθρο