Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Όταν Μας Βλέπουν: Το Netflix κερδίζει εναντίον της καταγγελίας

Netflix

Όταν Μας Βλέπουν: καταγγελία δυσφήμισης

Το Netflix κέρδισε στην υπόθεση έναντι της καταγγελίας για δυσφήμιση που του είχε γίνει για τη μίνι σειρά “When They See Us”, η οποία αναφέρεται σε μια συγκλονιστική ιστορία που συνέβη στο Central Park. Η καταγγελία έγινε εναντίον της streaming υπηρεσίας και της σκηνοθέτη της σειράς, Ava DuVernay.

Ο John E. Reid και οι συνεργάτες του, παραπονέθηκαν ότι η σειρά είχε απεικονίσει εσφαλμένα μια μέθοδο ανάκρισης που ονομάζεται Reid Technique. Ο δικαστής Manish S. Shah αποφάνθηκε ότι η απεικόνιση της συγκεκριμένης ανάκρισης από τη σειρά, προστατεύεται από το νόμο. Σύμφωνα με την απόφαση, υπάρχει προστασία της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Η σειρά του Netflix ήταν μια δραματοποίηση πέντε αδίκως καταδικασμένων μαύρων και λατίνων εφήβων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για επίθεση και βιασμό μιας γυναίκας στο Σέντραλ Παρκ το 1989. Περιλάμβανε σκηνές όπου η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέκρινε τα αγόρια για αρκετές ημέρες χωρίς να τους επιτρέπει διαλείμματα φαγητού και τουαλέτας. Η δίκη είχε να κάνει με μια συνομιλία μεταξύ δύο χαρακτήρων – της Nancy Ryan και ενός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης – σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η πρώην εισαγγελέας Linda Fairstein κατέθεσε τη δική της καταγγελία δυσφήμισης εναντίον του Netflix και της Ava DuVernay, ισχυριζόμενη ότι ήταν ψευδής η απεικόνιση του ρατσισμού για το περιστατικό του Central Park. 

πέντε έφηβοι βρέθηκαν ένοχοι και φυλακίστηκαν για τα εγκλήματα που δεν διέπραξαν ποτέ

Το Netflix ωστόσο, δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του ενάντια στην επιπόλαιη αγωγή.

Η αληθινή ιστορία, διαδραματίζεται ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 1989. Μια ομάδα περίπου 30 εφήβων βρισκόταν στο Central Park της Νέας Υόρκης. Ορισμένα από αυτά τα παιδιά, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, όπως σωματική βλάβη και παρενόχληση αστέγων. Την ίδια νύχτα, μια 28χρονη λευκή γυναίκα, η Trisha Meili, έκανε τζόκινγκ στο πάρκο. Ξυλοκοπήθηκε, βιάστηκε και βρισκόταν σε κώμα για 12 ημέρες. Πέντε μαύροι και λατίνοι έφηβοι, ηλικίας μεταξύ 14 και 16 ετών, βρέθηκαν ένοχοι και φυλακίστηκαν για τα εγκλήματα που δεν διέπραξαν ποτέ.

Επιπλέον νέα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαδώστε το άρθρο