Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Outlander: Πόσο έχει αλλάξει ο Τζέιμι από τη S01 μέχρι σήμερα;

Outlander

Πόσο έχει αλλάξει ο Τζέιμι από τη S01 μέχρι σήμερα;

Έχει αλλάξει καθόλου ο Τζέιμι από την πρώτη σεζόν του Outlander μέχρι σήμερα;

Σαφώς. Δεν ήταν μόνο η ζωή της Κλερ που άλλαξε όταν πέρασε για πρώτη φορά από τις πέτρες.

Παρακάτω, συντάξαμε μια λίστα, με το αν και πόσο έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του Τζέιμι και σε ποιά σημεία.

Πεποιθήσεις

Οι πεποιθήσεις του Τζέιμι, σίγουρα έχουν αλλάξει. Στις αρχές, ο Τζέιμι είχε σκωτσέζικους τρόπους του 18 αιώνα. Έφτασε μέχρι και στο σημείο να χτυπήσει την Κλερ επειδή δεν τον υπάκουσε. Έκτοτε, της έχει επιτρέψει ακόμη και να τον συνοδεύσει στο πεδίο της μάχης. Αργά, αλλά σταθερά, ο Τζέιμι είπε αντίο στις παλιές του πεποιθήσεις.

Οικογένεια

Κάτι που μας αρέσει πολύ πάνω του, είναι πως είναι οικογενειάρχης. Αυτό ήταν εμφανές από την πρώτη σεζόν.
Έχει αποδείξει πολλές φορές ότι θα θυσιάζε και τη ζωή του για την οικογένειά του και θα έκανε ό,τι μπορούσε για να τους δει ευτυχισμένους.

Εγωισμός

Όταν πρωτογνωρίσαμε τον Τζέιμι, ήταν το πιο ανιδιοτελές άτομο.
Θυσιάστηκε για να πρστατέψει την Τζένι και την Κλερ από τον Ράνταλ και έστειλε την Κλερ να περάσει από τις πέτρες για να σώσει την Μπριάνα. Επειδή όμως η Κλερ και η Μπριάνα επέστρεψαν πίσω, έχει γίνει πιο εγωιστής και τους θέλει παντού και πάντα.

Απερισκεψία

Ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει στον Τζέιμι, είναι η απερισκεψία του. Κατά καιρούς, είναι αρκετά παράλογος και αυθόρμητος, κάτι που τείνει να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του, την οικογένεια και τους φίλους του. Στην αρχή, ήταν ένας καταζητούμενος φυγάς που έψαχνε καταφύγιο. Όταν επέστρεψε στο Λάλιμπροχ, έθεσε τη Τζένι και τον Ίαν σε κίνδυνο. 20 χρόνια μετά και εξακολουθεί να ακροβατεί απερίσκεπτα, ενθαρρύνοντας μια ανταρσία.

Ανευθυνότητα

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έχει αλλάξει, είναι πώς, σε αντίθετη με παλιότερα, δεν αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη των πράξεών του, Παράδειγμα αυτού του γεγονότος, είναι στην τέταρτη σεζόν, όταν χτύπησε τον Ρότζερ, στη συνέχεια κατηγόρησε την Κλερ για τις ενέργειές του. Να μην ξεχνάμε επίσης πώς πήγε να επιτεθεί ξανά στον Ρότζερ επειδή τον κατηγόρησε για τον βιασμό της Μπριάνα.

Ιδιοσυγκρασία

Όλοι οι φαν του Outlander, ξέρουν πως ο Τζέιμι, είναι άνθρωπος των πράξεων. Ωστόσο, η έλλειψη ψυχραιμίας του, του έχει δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα. Τρανταχτό παράδειγμα, είναι το πόσο αδίστακτα αρνήθηκε να δώσει στον Φέργκους και τη Μάρσαλι την ευλογία του, επειδή δεν θα έκαναν αυτό που ήθελε. Γενικά, έχει θέματα με το θυμό του.

Γενναιότητα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γενναιότητα του Τζέιμι δεν έχει αλλάξει καθόλου και στις πέντε σεζόν. Έχει υποστεί τόσες πολλές δοκιμασίες και τραύματα, αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει. Σίγουρα, είναι από τους πιο γενναίους ήρωες που θα δούμ ποτέ σε σειρά.

Ηγετικές ικανότητες

Οι φαν, έχουν δει σταδιακά τον Τζέιμι να μεταμορφώνεται σε ένα λαμπρό και χαρισματικό ηγέτη. Γεννήθηκε για να είναι αρχηγός.

Συναισθήματα

Η ακλόνητη αγάπη που έχει ο Τζέιμι για την Κλερ, παραμένει ίδια σε όλες τις σεζόν. Μπορεί ο γάμος τους να μην ξεκίνησε από έρωτα, ωστόσο σήμερα, δεν υπάρχει άλλη γυναίκα για αυτόν. Θα κινούσε γη και ουρανό για να βεβαιωθεί ότι η γυναίκα του είναι ευτυχισμένη.

Άρθρα για Outlander:

Διαδώστε το άρθρο