Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Vikings: Ποιοί χαρακτήρες της σειράς είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα

Vikings

ποιοί χαρακτήρες της σειράς είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα

Οι Vikings υιοθέτησαν πολλές θρυλικές φιγούρες από τη μυθολογία των Νορβηγών και την εποχή των Βίκινγκ και μερικές από αυτές βασίζονται σε πραγματικούς χαρακτήρες που υπήρξαν την εποχή εκείνη.

Η σειρά, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταφέρει στους θεατές της από όλο τον κόσμο, την κουλτούρα των Βίκινγκ και ενώ ήταν όσο το δυνατόν πιο ιστορικά ακριβής, έχει προφανώς αλλάξει, προσθέσει ή παραλείψει πολλούς χαρακτήρες και γεγονότα από την εποχή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά γνωστά πρόσωπα που βασίζονται σε πραγματικά.

Η σειρά Vikings, ακολούθησε αρχικά τις διαδρομές του θρυλικού Ράγκναρ Λόθμπροκ. Στη συνέχεια, σταδιακά εστίασε στους γιους του και τα ταξίδια τους, καθιστώντας τους πρωταγωνιστές. 

Οι Vikings εμπνεύστηκαν από τις σκανδιναβικές ιστορίες, οι οποίες είναι γεμάτες από ταξίδια και μάχες που γράφτηκαν τον 13ο αιώνα. Οι ίδιοι οι Βίκινγκς δεν άφησαν κανένα γραπτό αρχείο των ταξιδιών τους και κάποια που βρέθηκαν, ήρθαν χρόνια αργότερα από άλλους πολιτισμούς που έρχονταν σε επαφή μαζί τους, γι ‘αυτό και η ύπαρξη ορισμένων χαρακτήρων (κυρίως του Ράγκναρ) και τα γεγονότα είναι ασαφή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες που βασίζονται σε ιστορικά στοιχεία.

στην πραγματικότητα ο Φλόκι, ήταν ο πρώτος Νορβηγός που ταξίδεψε στην Ισλανδία

Ο Ρόλο, είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Ράγκναρ και αργότερα, δούκας της Νορμανδίας. Γνωστός για την παρορμητικότητα και την επιθετικότητα του, ακόμη και για την πολλοστή προδοσία στον αδερφό του. Βασίζεται στην ιστορική φιγούρα του ίδιου ονόματος που ήταν ένας πραγματικός Βίκινγκ, ο οποίος έγινε ο πρώτος κυβερνήτης της Νορμανδίας. Ο τόπος γέννησής του είναι άγνωστος. Έκανε πολλές επιδρομές πριν εγκατασταθεί στη Νορμανδία, όπου παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Γκίσλα. Ο τάφος του Ρόλο, βρίσκεται στον καθεδρικό ναό της Ρουέν στη Γαλλία.

Ο αδίστακτος και εξαιρετικός κατασκευαστής σκαφών, ο Φλόκι και καλύτερος φίλος του Ράγκναρ είναι ένας πολύ εκκεντρικός άνθρωπος και πιστός στους θεούς. Στην πέμπτη σεζόν, ο Φλόκι έφτασε στην Ισλανδία, αλλά ο οικισμός του κατέρρευσε και κατέληξε σε μια σπηλιά που πίστευε ότι ήταν μια πύλη στο Χελχάιμ. Τελικά, εκεί βρήκε ένα χριστιανικό σταυρό και το σπήλαιο αποδείχθηκε ότι ήταν μέσα σε ένα εκρηγνυόμενο ηφαίστειο. Στην πραγματικότητα ο Φλόκι, ήταν ο πρώτος Νορβηγός που ταξίδεψε στην Ισλανδία μαζί με την οικογένειά του. Έμεινε και πέθανε εκεί. 

Ο Μπιορν, γιος της Λάγκερθα και του Ράγκναρ, ανέτρεψε τον ετεροθαλή αδερφό του κι έγινε ο βασιλιάς του Κάτεγκατ. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ο γιος της Λάγκερθα, αλλά της Άσλαγκ κι ο Άιβαρ ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του. Ήταν ένας θρυλικός Σουηδός βασιλιάς και ο πρώτος ηγέτης της δυναστείας των Μουνσό.

οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η Λάγκερθα δεν υπήρξε στην πραγματικότητα

Ο Άιβαρ στη σειρά, είναι ο τέταρτος γιος του Ράγκναε και της Άσλαγκ, που είχε εκ γενετής πρόβλημα με τα κάτω του άκρα. Ο Άιβαρ, είναι ασταθής, σαδιστικός και απίστευτα ναρκισσιστής. Ο πραγματικός Άιβαρ ο Ασπόνδυλος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες. Το παρατσούκλι του δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται, αλλά θα μπορούσε να οφείλεται σε ασθένεια των οστών, σε ανδρική ανικανότητα ή σε μεταφραστικό λάθος.

Η Λάγκερθα στη σειρά, είναι η πρώτη σύζυγος του Ράγκναρ και η μητέρα του Μπιορν. Εξαιρετική και ατρόμητη πολεμίστρια, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η Λάγκερθα δεν υπήρξε στην πραγματικότητα, αλλά ήταν μια αντανάκλαση μύθων σχετική με γυναίκες πολεμίστριες.

Η δεύτερη σύζυγος του Ράγκναρ στη σειρά, ήταν η μητέρα του Ούμπε, του Βίτσερκ, του Σίγκουρτ και του Άιβαρ. Στην τέταρτη σεζόν, η Λάγκερθα τη σκότωσε. Η πραγματική Άσλαγκ, λέγεται ότι ήταν η κόρη του θρυλικού ήρωα Σίγκουρτ και η τρίτη σύζυγος του Ράγκναρ. Παιδιά της ήταν οι Μπιορν, Σίγκουρτ και Άιβαρ.

Επιπλέον νέα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαδώστε το άρθρο