Netfilms Guiders

Netflix σειρές, Netflix ταινίες, Netflix προσεχώς και ειδήσεις

Τα περίεργα γεγονότα της ζωής του αγαπημένου “Καθηγητή”

Αλβάρο Μόρτε

Τα περίεργα γεγονότα της ζωής του αγαπημένου "Καθηγητή"

[ad.mob]

“όταν είσαι ηθοποιός νιώθεις τυχερός αν σου δώσουν έστω κι έναν μικρό ρόλο στη σαπουνόπερα ενός καναλιού”

Η ζωή του Αλβάρο Μόρτε, του ηθοποιού που έδωσε ζωή στον αγαπημένο μας Καθηγητή στην Τέλεια Ληστεία, δεν ήταν πάντα σπαρμένη με επιτυχία, δημοτικότητα και ροδοπέταλα.

Ξεκίνησε με διάφορους ρόλους σε τοπικές σειρές της Ισπανίας, χωρίς να πετύχει όμως κάποια ιδιαίτερη αναγνώριση. Η μεγάλη του επιτυχία, ήρθε μετά την Τέλεια Ληστεία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ABC, ο ηθοποιός είπε πως η φήμη δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή και την καθημερινότητά του.  Δε νιώθει καθόλου σταρ και αναγνωρίσιμος, αν και αισθάνεται περίεργα όταν προχωρώντας στο δρόμο, έρχονται άγνωστοι άνθρωποι από όλες τις εθνικότητες και του σφίγγουν το χέρι. Έχει την οικογένεια του και τους ίδιους φίλους, εδώ και 15 χρόνια κι αυτό που εκτιμά περισσότερο είναι η αγάπη του κόσμου. Είναι ένας πάρα πολύ προσγειωμένος άνθρωπος.

Ο Μόρτε, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1975 στη νότια Ισπανία και αρχικά ήθελε να γίνει μηχανικός, ξεκινώντας σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Ο επιχειρηματίας πατέρας του, ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα της Μηχανικής, αλλά απογοητεύτηκε στην πορεία όταν ο Αλβάρο του είπε ότι θα πάει στη Φιλανδία να σπουδάσει υποκριτική. Ανησυχούσε πολύ πως ο γιος του δεν θα έχει χρήματα ούτε για να πληρώσει το ενοίκιο του. Για να τον ηρεμήσει, ο Αλβάρο, επέστρεψε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, όπου και συμμετείχε σε διάφορες ισπανικές σειρές. “Ένιωσε περήφανος για μένα πολλά χρόνια πριν με βρει αυτή η τεράστια επιτυχία. Αλλά και πάλι νιώθω δικαιωμένος. Όταν μπαίνεις στη σχολή υποκριτικής ονειρεύεσαι ότι θα σου χτυπήσει την πόρτα το Χόλιγουντ και θα βρεθείς σε οσκαρικές ταινίες. Στην πραγματικότητα, όταν είσαι ηθοποιός νιώθεις τυχερός αν σου δώσουν έστω κι έναν μικρό ρόλο στη σαπουνόπερα ενός καναλιού. Νιώθεις τυχερός που θα πληρωθείς. Γιατί κι αυτό, όταν είσαι ηθοποιός, δεν είναι δεδομένο.”

η επιτυχία της καριέρας του τελικά ήρθε, αν και αργοπορημένα, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη στυλίστρια σύζυγό του

Στα 30 του, αντιμετώπισε ένα σκληρό αγώνα με την υγεία του. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο πόδι. Αρχικά, σκέφτηκε πως θα πεθάνει ή θα το κόψουν το πόδι, αλλά τίποτα από αυτά δε συνέβη. Ο Μόρτε δήλωσε ότι αυτή η ασθένεια, τον έκανε να εκτιμά την κάθε στιγμή που προσφέρει η μέρα και πως δεν υπάρχει τίποτα πια που να του χαλάει την καλή του διάθεση και το χιούμορ. 

Ο 45χρονος ηθοποιός, είναι πατέρας δύο δίδυμων παιδιών και απολαμβάνει πλήρως το ρόλο του αυτό. Συχνά θα τον δεις να κάνει ποδήλατο, να τα πηγαίνει σχολείο ή να παρευρίσκεται σε συζητήσεις γονέων και κηδεμόνων.

Η επιτυχία της καριέρας του τελικά ήρθε, αν και αργοπορημένα, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη στυλίστρια σύζυγό του, Μπλάνκα Κλεμέντε. 

Στην Τέλεια Ληστεία, από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να συμμετέχει, ωστόσο, χρειάστηκαν δύο μήνες για να πειστεί να υποδυθεί τον Καθηγητή. Μετά, η ιστορία της μεγάλης επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας, είναι πλέον σε όλο τον κόσμο γνωστή.

Τέλος, ο ηθοποιός, θα ήθελε πολύ να επισκεφτεί την Ελλάδα, διότι ο αδερφός του ήταν παντρεμένος με Αθηναία και του περιέγραφε μια φανταστική πόλη με καταπληκτικό φαγητό και υπέροχη κουλτούρα.

[ad.mob]
[ad.mob]

Άρθρα για την Τέλεια Ληστεία:

Διαδώστε το άρθρο